Bel (072) 5123712 >>

Juf Pauline

Hallo,

Wij zijn de kleuters van groep 1/2c. Onze juf heet: Pauline. Wat doen we allemaal in deze groep? We praten, spelen, zingen en juf heeft moeilijke en makkelijke werkjes bedacht. Zo hebben we niet alleen plezier maar worden we ook nog eens reuze knap! We werken en spelen in de verschillende hoeken of werkplekken; zoals de bouwhoek, huishoek, lees/schrijf hoek, de rekenhoek, het atelier, puzzeltafel, etc. In het begin hebben we vooral veel geoefend met de dagelijke gang van zaken: hoe doe ik mijn jas in mijn luizencap? Waar zet ik mijn beker en bakje neer? Hoe spelen we in de verschillende hoeken? Waar begin ik mee als ik wil verven? Wat gaan we doen op een dag? Hoe lopen we met de juf mee? etc etc.   

Er zijn bij ons op de Regenboog meer kleutergroepen dus hebben we veel vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. We spelen iedere dag lekker samen buiten met een andere groep. Zo leren we elkaar allemaal goed kennen. We leren op school via thema's. De thema’s zijn bijvoorbeeld: “Wonen en werken op de boerderij ”, Piraten’’, Het circus’’ en nog veel meer…. Dat is leuk, leerzaam en we kunnen er ook zelf veel voor bedenken en meebrengen van thuis.

We gymmen op maandag en vrijdag met groot en klein materiaal, ook dansen we en doen we spelletjes. We kleden ons dan zelf om, knap hé! 

Onze mama’s en papa’s, opa’s en oma’s mogen uit school altijd even komen kijken naar al onze werkjes en mooie hoeken in de klas! Soms is er een Samenwerkingskwartier, dan mag 1 van onze ouders het eerste kwartier met ons samenwerken in de klas. Drukke doel altijd maar zeker ook gezellig. Via Klasbord kunnen de ouders onze klas ook online volgen. 

Groetjes uit groep 1/2c

Contact

RK Basisschool De Regenboog
Meidoornlaan 13
1829 EA Alkmaar
Tel: 072-5123712
e-mail: regenboog-m@saks.nl

Aanmelden >>