Bel (072) 5123712 >>

Maatschappelijke participatiekosten

We merken dat ouders niet altijd bekend zijn met de mogelijkheden voor financiële ondersteuning die de Gemeente Alkmaar biedt.

Daarom even de regelingen op een rijtje.

 

Maatschappelijke participatiekosten

De gemeente Alkmaar vergoedt extra kosten van schoolgaande kinderen

Schoolgaande kinderen brengen veel kosten met zich mee. Daarom heeft de gemeente Alkmaar een vergoeding voor zogenaamde maatschappelijke participatiekosten. Dit zijn de kosten die u maakt voor bijvoorbeeld een internetabonnement, huiswerkbegeleiding, een schoolreisje, een rekenmachine, sportkleding of een instrument ten behoeve van uw kind(eren). U komt in ieder geval in aanmerking voor een aanvraag als U gratis de Alkmaar Pas ontvangt.

Wie kan deze bijdrage aanvragen?
U komt in aanmerking voor de regeling maatschappelijke participatiekosten als u kind(eren) heeft in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar en een inkomen tot 110% van het wettelijk minimumloon. De regeling geldt alleen voor inwoners van de gemeente Alkmaar.

Wat is de hoogte van de bijdrage?
De vergoeding is per schooljaar per kind:
* van 4 t/m 11 jaar = € 84
* van 12 t/m 17 jaar = € 242

Hoe kunt u een aanvraag indienen?
De regeling maatschappelijke participatiekosten kunt u schriftelijk aanvragen. Op de website www.alkmaar.nl  (loket -> werk & inkomen -> bijzondere bijstand) staat een aanvraagformulier. Daarin staat ook waar u het formulier naar toe kunt sturen. Het aanvraagformulier kunt u ook ophalen bij de balie van het Stadskantoor (Mallegatsplein 10). U hoeft geen nota’s van de kosten in te leveren.

Contact

RK Basisschool De Regenboog
Meidoornlaan 13
1829 EA Alkmaar
Tel: 072-5123712
e-mail: regenboog-m@saks.nl

Aanmelden >>